loOpUyT®
LANGE NIEUWSTRAAT 101 (OFFICE)
3111 AE  SCHIEDAM
THE NETHERLANDS

TUINLAAN 76 (WAREHOUSE)
3111 AW  SCHIEDAM
THE NETHERLANDS


E: INFO@loOpUYT.COM
T: +31 (0) 10 204 11 29
Smaak Notities:
Fris door citroen, aangename bubbel en lichte bitterheid.


De Loopuyt tonic heeft een sprankelende frisheid door een hoog koolzuurgehalte en een duidelijk natuurlijk citroenaroma. De Peruaanse kinine geeft de tonic zijn droge en bittere karakter. De Andes is het oorspronkelijke gebied waar de kinabomen groeien.

Uit de bast van de Kinaboom wordt de kinine geëxtraheerd. Al eeuwen lang wordt kinine uit de kinabast gebruikt tegen malaria. In de koloniale tijd dronken de Engelsen in India een limonade met kinine tegen de malaria. Dit drankje werd “tonic water” genoemd.
Puur is Loopuyt tonic een echte verfrissende dorstlesser. Loopuyt staat bruisend op de kaart! Drink hem ijskoud.

Loopuyt tonic samen met Loopuyt Virgin geeft de perfecte gin tonic. Zowel de Loopuyt tonic als de gin versterken elkaar waardoor een aangename mix ontstaat. De tonic geeft ruimte aan de aroma’s en smaakcomponenten van de Loopuyt gin om ze ten volle tot hun recht te laten komen, De Loopuyt gin tonic is complex, maar blijft toegankelijk en aangenaam.

Smaak Notities:
Erg fruitig, licht gemberig en aangenaam zoet. Goed doordrinkbaar.


Vele liefhebbers prijzen de Loopuyt gingerbeer om de aangename fruitige smaak van passievruchten en de subtiele pittigheid van gember. De receptuur is in tegenstelling tot andere premium gingerbeers zeer recent (2018). Wij denken dat smaken zich ontwikkelen en dat het belangrijk is, die te volgen.

De drank is ook uitstekend inzetbaar voor het creëren van non-alcoholische cocktails; fris, met een zoetje en toch een bite.
Eigenlijk is deze gingerbeer een doorontwikkeling naar de smaak van nu. Gingerbeer wint in steeds meer café’s en restaurants aan populariteit. Door de vele variaties aan cocktails zal gingerbeer niet snel gaan vervelen.

De variaties zijn eindeloos, van gingerbeer met gin of spiced rum, tot gingerbeer met Beerenburg en zelfs gingerbeer met espresso.
Smaak Notities:
Harmonieuze balans van Turkse roos, gecombineerd met framboos en aardbei. Het citroenaroma zorgt voor een aangename frisheid.


Het hoofdkantoor van P. Loopuyt & Co in Schiedam ligt aan het oudste stadspark van Nederland “De Plantage”. In juni bloeien de rozen in het rosarium uitbundig. De geur van de rozen op een windstille zonnige namiddag vormt de belangrijkste inspiratiebron voor Loopuyt Rose Lemonade. We hebben net zo lang gewerkt, tot bij het uitschenken van het flesje die heerlijke rozengeur zich prijsgeeft
Loopuyt Rose Lemonade bevat Turkse roos, framboos en aardbei en is 100% vegan en glutenvrij. Het citroenaroma zorgt voor een aangename frisheid. De geur-, kleur- en smaakstoffen zijn volledig natuurlijk.

De gehele combinatie van geur en smaken maakt duidelijk hoeveel er meer mogelijk is met premium alcoholvrije dranken.
DRY GIN
45.1% VOL. 70 CL
SCHIEDAM HOLLAND

Loopuyt is een merk dat zijn oorsprong vindt in 1772. In eerste instantie was Loopuyt een jenevermerk. In de huidige tijd is de aandacht voor jenever verschoven naar gin. Gin is eigenlijk een doorontwikkeling van jenever, met frisse en fruitige botanicals en een iets bescheidener rol voor de jeneverbes. Onze uitgangspunten waren vanaf het begin helder - alleen natuurlijke ingrediënten komen in aanmerking voor Loopuyt Gin. De gin moest perfect te mixen zijn met tonic. We wilden een gin ontwikkelen met een toegankelijke en uitgebalanceerde smaak, die zowel puur als in een mix z’n fijne aroma’s optimaal prijsgeeft.

Wij hebben ervoor gekozen om een gin te ontwikkelen die een toegankelijke verrassende smaak heeft door een complex mengsel van kruiden, bloemen, zaden, bessen, vruchten en vruchtenschillen. Een goede balans van de geuren en smaak was ons belangrijkste uitgangspunt. Om tot deze balans te komen is er gekozen voor een mix van 12 verschillende ingrediënten.

Gin zonder jeneverbessen is ondenkbaar. De naam Gin verwijst rechtstreeks naar de jeneverbes. Jeneverbessen spelen daarom een belangrijke rol in de smaak en geur van Loopuyt Gin.
Lavendel heeft een mooie bloemige en kruidige geur, die zeer geschikt is voor gin.
De frisheid van Loopuyt Gin is voor een grootgedeelte afkomstig van sinaasappel en de verse grapefruitschil. Verse grapefruitschil geeft een explosie van frisheid.
Houtig en droog in de afdronk. Mooi tegenwicht voor de bloemen en vruchten.
Nootmuskaat geeft iets prikkelends, een wat zwaardere toon die zorgt voor meer bite.
De subtielste van alle componenten. Framboos geeft de Loopuyt Gin iets vriendelijks. De framboos haalt de ruwe randjes weg. Het polijst de geur en smaak tot één mooi afgerond geheel.
Geeft naast een prettige geur ook een zoetige smaak, wat de aangenaamheid van de gin verhoogt.
Zorgt voor een kruidige en verrassend frisse geur, die de gin een steviger karakter geeft.
Iemand vroeg mij: “Waarom hebben jullie juist deze kruiden gebruikt?”. Mijn antwoord is duidelijk: “De geur en smaak van de Loopuyt Gin zou met andere kruiden anders worden”.

Schiedam, December 2014
Jaco van der Leun
Master distiller P. Loopuyt & Co.
 2023 loOpUYT® & CO DISTILLERS, SCHIEDAM, HOLLAND.


VIRGIN 0%
DRY GIN
DEElDER HARDGIN
TONIC WATER
GINGER BEER
ROSE LEMONADE
INSTAGRAM
CONTACT
HET VERHAAL

VIRGIN 0%
DRY GIN
DEELDER HARDGIN

TONIC WATER
GINGER BEER
ROSE LEMONADE

HET VERHAAL
CONTACT
INSTAGRAM