loOpUyT®
LANGE NIEUWSTRAAT 101 (OFFICE)
3111 AE  SCHIEDAM
THE NETHERLANDS

TUINLAAN 76 (WAREHOUSE)
3111 AW  SCHIEDAM
THE NETHERLANDS


E: INFO@loOpUYT.COM
T: +31 (0) 10 204 11 29
Smaak Notities:
Fris door citroen, aangename bubbel en lichte bitterheid.


De Loopuyt tonic heeft een sprankelende frisheid door een hoog koolzuurgehalte en een duidelijk natuurlijk citroenaroma. De Peruaanse kinine geeft de tonic zijn droge en bittere karakter. De Andes is het oorspronkelijke gebied waar de kinabomen groeien.

Uit de bast van de Kinaboom wordt de kinine geëxtraheerd. Al eeuwen lang wordt kinine uit de kinabast gebruikt tegen malaria. In de koloniale tijd dronken de Engelsen in India een limonade met kinine tegen de malaria. Dit drankje werd “tonic water” genoemd.
Puur is Loopuyt tonic een echte verfrissende dorstlesser. Loopuyt staat bruisend op de kaart! Drink hem ijskoud.

Loopuyt tonic samen met Loopuyt Virgin geeft de perfecte gin tonic. Zowel de Loopuyt tonic als de gin versterken elkaar waardoor een aangename mix ontstaat. De tonic geeft ruimte aan de aroma’s en smaakcomponenten van de Loopuyt gin om ze ten volle tot hun recht te laten komen, De Loopuyt gin tonic is complex, maar blijft toegankelijk en aangenaam.

Smaak Notities:
Erg fruitig, licht gemberig en aangenaam zoet. Goed doordrinkbaar.


Vele liefhebbers prijzen de Loopuyt gingerbeer om de aangename fruitige smaak van passievruchten en de subtiele pittigheid van gember. De receptuur is in tegenstelling tot andere premium gingerbeers zeer recent (2018). Wij denken dat smaken zich ontwikkelen en dat het belangrijk is, die te volgen.

De drank is ook uitstekend inzetbaar voor het creëren van non-alcoholische cocktails; fris, met een zoetje en toch een bite.
Eigenlijk is deze gingerbeer een doorontwikkeling naar de smaak van nu. Gingerbeer wint in steeds meer café’s en restaurants aan populariteit. Door de vele variaties aan cocktails zal gingerbeer niet snel gaan vervelen.

De variaties zijn eindeloos, van gingerbeer met gin of spiced rum, tot gingerbeer met Beerenburg en zelfs gingerbeer met espresso.
Smaak Notities:
Harmonieuze balans van Turkse roos, gecombineerd met framboos en aardbei. Het citroenaroma zorgt voor een aangename frisheid.


Het hoofdkantoor van P. Loopuyt & Co in Schiedam ligt aan het oudste stadspark van Nederland “De Plantage”. In juni bloeien de rozen in het rosarium uitbundig. De geur van de rozen op een windstille zonnige namiddag vormt de belangrijkste inspiratiebron voor Loopuyt Rose Lemonade. We hebben net zo lang gewerkt, tot bij het uitschenken van het flesje die heerlijke rozengeur zich prijsgeeft
Loopuyt Rose Lemonade bevat Turkse roos, framboos en aardbei en is 100% vegan en glutenvrij. Het citroenaroma zorgt voor een aangename frisheid. De geur-, kleur- en smaakstoffen zijn volledig natuurlijk.

De gehele combinatie van geur en smaken maakt duidelijk hoeveel er meer mogelijk is met premium alcoholvrije dranken.
DEElDER HARD GIN
44.91% VOL. 70 CL
SCHIEDAM HOLLAND
In de donkerste krochten van Gin-city Schiedam heeft Jules Deelder, de nachtburgemeester van Rotterdam, samen met Jan van Stigt Thans (eigenaar van Loopuyt), Jack Kerklaan (brand ambassador van Loopuyt) en Jaco van der Leun (master distiller), de eerste autobiografische gin ter wereld ontwikkeld, die het nodige “stof” in het hoofd doet opwaaien. Deze gin kan met recht een Hard Gin genoemd worden, vanwege de “geheime” kruiden die zijn gedistilleerd. De gin is echter niet gevaarlijk voor de volksgezondheid, behalve als je er te veel van drinkt.

Jules Deelder was een artistieke ziel. Hij was schrijver, dichter en voordrager, maar hij hield ook van muziek. Zo heeft Deelder jaren in een jazzband gezeten. Ook was Jules Deelder een loyale Sparta supporter. Deelder was een man met vele talenten.

 Deelder’s Hard gin
 Hakt erin
 In de lever
 Op de kin

 Jules Deelder 1944-2019De gin bevat 44,91% alcohol, verwijzend naar het geboortejaar van Deelder (1944). De Hard Gin is de eerste gin in de wereld die door een dichter/schrijver is ontwikkeld.

In 2019 is besloten de Hard Gin éénmalig uit te brengen als limited edition ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Jules Deelder (geboren op 24 november 1944).

Slecht zeer weinigen zijn in de gelegenheid om de Hard Gin te proeven, omdat deze niet in de winkel verkrijgbaar was.

Het ging om een zeer gelimiteerde productie van 1944 flessen. Iedere fles is genummerd en voorzien van een gedicht van Deelder.
Jules Deelder was zelf bijna altijd in een zwart pak te vinden. Er is dan ook gekozen voor een zwarte fles. De fles straalt de elegantie, maar ook het rauwe randje van Deelder uit.

Deelder Hard Gin is zuiver autobiografisch, ruw en onbevangen. De smaak kan omschreven worden als kruidig, geraffineerd en rokerig. In het spectrum van instap gin tot uitstap gin zit deze Hard Gin dichter tegen de uitstap gin aan. Het is namelijk een ingewikkelde smaak voor de smaakliefhebbers.

Deelder’s Hardgin maakt iedere tonic drinkbaar.

Jules Deelder 


Vroeger of later
ga je dood
Dat staat als een paal
boven water
Zo oud als Sparta
word je nooit

En als je gaat
is het je tijd geweest
Dat is een ding
dat zeker is

Zo niet
ofter een hemel is
maar àlster een is
dan zal je zien
dat de Hemelpoort - o!
brok in ons keel-
verdacht veel weg heeft
van het Kasteel

Jules Deelder 1944-2019 2023 loOpUYT® & CO DISTILLERS, SCHIEDAM, HOLLAND.


VIRGIN 0%
DRY GIN
DEElDER HARDGIN
TONIC WATER
GINGER BEER
ROSE LEMONADE
INSTAGRAM
CONTACT
HET VERHAAL

VIRGIN 0%
DRY GIN
DEELDER HARDGIN

TONIC WATER
GINGER BEER
ROSE LEMONADE

HET VERHAAL
CONTACT
INSTAGRAM