SCHIEDAM
HOLLAND


Loopuyt & Co Distillers is een oer-Schiedams jenever- en ginmerk, gesticht in 1772. Rond 1850 was Loopuyt één van de grootste distilleerderijen van Schiedam en genoot internationale bekendheid. Het merk werd over de hele wereld geëxporteerd. Eeuwen later, is de thuisbasis nog steeds Schiedam. Gin City Schiedam staat bekend als dé jenever- èn ginstad van Nederland en de wereld. Al meer dan 500 jaar zijn er distilleerderijen gevestigd in deze bijzondere stad. Het ligt op nog geen tien minuten afstand van hip en happening Rotterdam. De havenstad is meer dan een goede buur en heeft Schiedam helemaal omarmd als zijn eigen Distiller District.LANGE NIEUWSTRAAT 101
3111 AE SCHIEDAM
THE NETHERLANDSTUINLAAN 76 (PAKHUIS)
3111 AW  SCHIEDAM

Ons hoofdkantoor is gelegen aan de Lange Nieuwstraat en ons pakhuis aan Tuinlaan. Beide 19de -eeuwse gebouwen zijn onlosmakelijk verbonden met een lange gin/jenever-geschiedenis.


ICE BLOCK 101

Al onze 12 kruiden, bessen, zaden, schillen stoken we apart. Ieder distillaat wordt streng gecontroleerd op smaak en aroma.

Als er afwijkingen worden waargenomen, zoeken we net zo lang tot we onze strenge kwaliteitseisen bereikt hebben. Pas als alle 12 componenten perfect zijn, wordt de gin samengesteld. Het eindproduct is daardoor zeer constant van kwaliteit.Loopuyt poster
1880–1900


Loopuyt mobile bar (in-transport)
 Studio Makkink & Bey


Loopuyt mobile bar (open)
 Studio Makkink & Bey


Loopuyt bespoke typeface
 D. G. M. Typographics™International Exhibition
GRAND DIPLOMA OF HONOR
Buenos Aires, Argentina
1910
Distillers Exhibition
GOLD MEDAL
Dublin, Ireland
1892 DOWNLOAD LOGOS 2.9MB  DOWNLOAD FOTOS 112MB 
2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016


loOpUyT®
LANGE NIEUWSTRAAT 101 (OFFICE)
3111 AE  SCHIEDAM
THE NETHERLANDS

TUINLAAN 76 (WAREHOUSE)
3111 AW  SCHIEDAM
THE NETHERLANDS


E: INFO@loOpUYT.COM
T: +31 (0) 10 204 11 29
Smaak Notities:
Fris door citroen, aangename bubbel en lichte bitterheid.


De Loopuyt tonic heeft een sprankelende frisheid door een hoog koolzuurgehalte en een duidelijk natuurlijk citroenaroma. De Peruaanse kinine geeft de tonic zijn droge en bittere karakter. De Andes is het oorspronkelijke gebied waar de kinabomen groeien.

Uit de bast van de Kinaboom wordt de kinine geëxtraheerd. Al eeuwen lang wordt kinine uit de kinabast gebruikt tegen malaria. In de koloniale tijd dronken de Engelsen in India een limonade met kinine tegen de malaria. Dit drankje werd “tonic water” genoemd.
Puur is Loopuyt tonic een echte verfrissende dorstlesser. Loopuyt staat bruisend op de kaart! Drink hem ijskoud.

Loopuyt tonic samen met Loopuyt Virgin geeft de perfecte gin tonic. Zowel de Loopuyt tonic als de gin versterken elkaar waardoor een aangename mix ontstaat. De tonic geeft ruimte aan de aroma’s en smaakcomponenten van de Loopuyt gin om ze ten volle tot hun recht te laten komen, De Loopuyt gin tonic is complex, maar blijft toegankelijk en aangenaam.

Smaak Notities:
Erg fruitig, licht gemberig en aangenaam zoet. Goed doordrinkbaar.


Vele liefhebbers prijzen de Loopuyt gingerbeer om de aangename fruitige smaak van passievruchten en de subtiele pittigheid van gember. De receptuur is in tegenstelling tot andere premium gingerbeers zeer recent (2018). Wij denken dat smaken zich ontwikkelen en dat het belangrijk is, die te volgen.

De drank is ook uitstekend inzetbaar voor het creëren van non-alcoholische cocktails; fris, met een zoetje en toch een bite.
Eigenlijk is deze gingerbeer een doorontwikkeling naar de smaak van nu. Gingerbeer wint in steeds meer café’s en restaurants aan populariteit. Door de vele variaties aan cocktails zal gingerbeer niet snel gaan vervelen.

De variaties zijn eindeloos, van gingerbeer met gin of spiced rum, tot gingerbeer met Beerenburg en zelfs gingerbeer met espresso.
Smaak Notities:
Harmonieuze balans van Turkse roos, gecombineerd met framboos en aardbei. Het citroenaroma zorgt voor een aangename frisheid.


Het hoofdkantoor van P. Loopuyt & Co in Schiedam ligt aan het oudste stadspark van Nederland “De Plantage”. In juni bloeien de rozen in het rosarium uitbundig. De geur van de rozen op een windstille zonnige namiddag vormt de belangrijkste inspiratiebron voor Loopuyt Rose Lemonade. We hebben net zo lang gewerkt, tot bij het uitschenken van het flesje die heerlijke rozengeur zich prijsgeeft
Loopuyt Rose Lemonade bevat Turkse roos, framboos en aardbei en is 100% vegan en glutenvrij. Het citroenaroma zorgt voor een aangename frisheid. De geur-, kleur- en smaakstoffen zijn volledig natuurlijk.

De gehele combinatie van geur en smaken maakt duidelijk hoeveel er meer mogelijk is met premium alcoholvrije dranken.

PRODUCT OF HOLLAND
 lOCATIE 
 KWALITEIT 
 DESIGN 
 PRIJZEN 
IFFR PARTNER
 PRESSKIT 


 2023 loOpUYT® & CO DISTILLERS, SCHIEDAM, HOLLAND.


VIRGIN 0%
DRY GIN
DEElDER HARDGIN
TONIC WATER
GINGER BEER
ROSE LEMONADE
INSTAGRAM
CONTACT
HET HERHAAL


VIRGIN 0%
DRY GIN
DEELDER HARDGIN

TONIC WATER
GINGER BEER
ROSE LEMONADE

HET VERHAAL
CONTACT
INSTAGRAM